Най-голямата трудност за човека, засегнат от рак, е да прости на себе си – ЛИЗ БУРБО

Най-голямата трудност за човека, засегнат от рак, е да прости на себе си – ЛИЗ БУРБО
За РАКА – физическото, емоционалното, умственото и духовното блокиране, които позволяват да избухне болестта.

ФИЗИЧЕСКО БЛОКИРАНЕ
Ракът представлява едновременно заболяване на самата клетка и значително отклонение на възпроизводителния механизъм на цяла група клетки. Освен това трябва да видиш коя точно е частта на тялото, засегната от рака, както и за какво служи тя, за да имаш повече информация за особеното послание на тази болест.
ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ
Тази болест се проявява у човек, претърпял важно нараняване в детството си (с единия или двамата си родители), което е трябвало да преживее сам. Важните емоционални наранявания, които могат да причинят тежки болести, са: отхвърлянето, изоставянето,унижението, предателството или несправедливостта. Някои хора могат да преживеят дори няколко такива наранявания в детството си. По принцип човекът, страдащ от рак, е от типа хора, които толкова силно искат да живеят в обич, че отдавна напълно са подтиснали яростта, раздразнението или омразата, които са могли да преживеят към единия от родителите си. Мнозина се сърдят дори на Бог за това, което са преживели или преживяват. Не си позволяват да си признаят тези чувства. А те се трупат и нарастват всеки път, когато нещо им припомни тази стара рана. Един ден, когато такъв човек достигне емоционалната си граница, всичко избухва в него и ракът се появява. Той може да се прояви било след като човекът най-накрая разреши конфликта си, било по време на блокирането.
УМСТВЕНО БЛОКИРАНЕ
Ако страдаш от рак, за теб е много важно да си признаеш, че си страдал като дете и да си позволиш да бъдеш човек, сиреч да си признаеш правото да се сърдиш на единия или другия от родителите си или дори на двамата. Да преживяваш страданията си сам, създава най-много проблеми. Може би вярваш, че ако успееш да се освободиш от тях, ще бъдеш по-свободен. Напротив, най-голямата нужда на душата и сърцето ти е да се доближиш до истинската любов. Най-доброто средство е прошката. Не забравяй, че да простиш не означава просто да спреш да се сърдиш на другите. Най-голямата трудност за човека, засегнат от рак, е да прости на себе си, че е имал подобни мисли, изразяващи омраза, или си е мислел за отмъщение, пък дори и несъзнателно. Прости на детето в теб, което е страдало в самота, и е преживяло ярост и гняв, и което не е имало никого, който да му помогне и да го чуе. Трябва да престанеш да мислиш, че да се сърдиш на някого, означава, че си лош. Не е лошо, просто е човешко. Препоръчвам ти да преминеш етапите на прошката така, както са описани в края на тази книга.
ДУХОВНО БЛОКИРАНЕ И ЗАКЛЮЧЕНИЕ
За да разбереш духовното блокиране, което ти пречи да отговориш на важна потребност в своя ЖИВОТ, трябва да използваш препоръчаните в края на тази книга въпроси. Отговорите им ще доизяснят действителната причина за твоя физически проблем.

От: „Твоето тяло казва „Обичай се!“ Лиз Бурбо

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *