Катрин ДЕНЬОВ и 5-те навика, които състаряват жената

Катрин ДЕНЬОВ и 5-те навика, които състаряват жената
Този октомври легендарната френска актриса ще навърши 75 години. На въпроса „Каква е тайната ви да остарявате изящно?”, мадам Деньов наскоро отговори кратко: „Трябва да опитате да не се борите твърде ожесточено с годините си. Остаряването не е нещо, което ми харесва, но не е толкова голям проблем”. Преди време в свое интервю френската актриса отново говори за възрастта: „Само в Америка всички буквално са побъркани от идеята за вечната младост. Изобщо не разбирам как жените там живеят, след като навършат 45! Що се отнася до мен, аз само веднъж съм изпадала в депресия заради възрастта си. Тогава се снимах с Ив Монтан в „Дивачката“ и бях на 32“.
Знаменитата френска актриса има своите рецепти за красота и младост и споделя, че е достатъчно само да изоставите следващите вредни навици, за да забавите процеса на стареене.
~ Не стойте дълго на едно място, избягвайте телевизията
Не се заседявайте пред телевизора и не прекалявайте със социалните мрежи. По-добре посветете това време на физическа активност. Недостатъчната активност съкращава работата на мозъка и ускорява процеса на стареене. Движението е младост. То стимулира производството на хормона на растежа, който влияе върху тонуса на мускулите и кожата, и хормони, които укрепват имунната система и сърцето.
~ Не се лишавайте от сън
Спете повече. Изследванията показват, че жените, които се лишават от сън стареят по-бързо – бръчките при тях се появяват по-рано, а кожата става отпусната.
~ Не спете прекалено много
За съня е важно да бъде достатъчен и пълноценен. Всяко изпадане в крайности – малко или прекалено много сън, има отрицателно въздействие върху организма. Спането до късно, недостатъчната физическа активност и дългото застояване, увеличават риска от преждевременна смърт 4 пъти.
~ Не бъдете „стари”
Стар можеш да се чувстваш дори на 20 години. А млад – и на 50. И това се проявява не само външно. Това, как се чувствате и как мислите, ви определя. Ако смятате, че макар и след 50-те си години сте млад, активен и изпълнен с жизненост и любопитство към живота, то вие така и живеете, така и изглеждате. Ако чувствате, че това са златните години на вашия живот, изпълнете ги с нов смисъл и преживявания. Не се дръжте за старото и миналото, търсете нови хоризонти.
~ Не се задоволявайте с постигнатото
Винаги търсете нещо ново, мислете за своето място в света, мечтайте, търсете смисъл, молете се. Доказано е, че хората, които се молят, увеличават обема на сивото вещество в мозъка, отговарящо за възприятията, емоциите и паметта.

Източник: ladyline.me

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *