Връзка между диетата и рака

Английски научни работници са открили важния туморно-селективен механизъм използван от дадени фитонутриенти в нашата диета за премахване на раковите клетки.

Тези фитонутриенти, на които е дадено името салвестроли, нашироко са загубени от нашата диета през последното десетилетие, освен от биологичните продукти.

Приблизително 4 от 10 мъже и 3.5 от 10 жени ще имат рак в живота си. Тютюнопушенето е отговорно за една трета от всички случаи на рак; диетични фактори също са отговорни за една трета от случаите.

Дефицитна, небалансирана диета, с много малко зеленчуци или плодове и карциногенни вещества, които присъстват в диетата, играе роля в развитието на рака.

Още информация за здравословното хранене и салвестролите можете да видите в статията по долу

Салвестролите и храненето

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *