Най-важното откритие в храненето след откриването на витамините…

Формулата на Salvestrol e специално създадена да допълни вноса на салвестроли, които са толкова необходими в превенцията на рака, както и борбата с вече настъпилата болест.

След откриването на CYP1B1, изследванията набират скорост в проучването на (естествените и синтетични) антиканцерогенни (цитостатични) агенти, които се активират от CYP1B1. Досега изследванията показват, че салвестролите предизвикват апоптоза в туморните клетки от мозък, млечни жлези, простата, дебело черво, яйчници, тестиси, белодробна тъкан и кръв.

 Учените, които откриват салвестролите, наблягат на това, че генът, който произвежда ензима, който активира салвестролите, го има откакто го има човечеството. Което значи, че организмът винаги е използвал този защитен механизъм. Всъщност, организмът придава важност на салвестролите, тъй като те преминават през опита на черния дроб да ги елиминира от организма, процес познат като първия чернодробен пасаж.

С еволюцията, която претърпява човешкият живот, ние се оказваме лишени от тези важни хранителни вещества вследствие на нашите хранителни навици или на модерни методи на производство на храните.

Преработка на храните – Фактът, че салвестролите са горчиви на вкус е причина за отстраняване им от храненето. Вследствие на съвременната тенденция да се използват сладки аромати горчивите растителни източници, които са богати на салвестроли се избягват или се отглеждат селектирани видове, които да отговарят на съвременните вкусове. Тенденцията да се произвеждат храни без захар води до филтриране на горчивите вещества, така че крайният продукт да остане със сладък вкус.

Модерното земеделие – Учените доказват, че растенията произвеждат салвестролите, за да се предпазят от специфични вредители и болести. Въпреки това, използването на много модерни фунгициди и химични продукти намалява процеса на формиране на салвестроли в растението чрез елиминиране на атаките, на които би било изложено растението.

Вносител и дистрибутор: “Хиперфарм” ООД, гр. София, кв.Манастирски ливади – Изток, ул.“Шарл Шампо“ бл.17 – партер тел.: +359 877 204434

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *